Romana   Engleza
       
  Inregistrare Online    Pagina Mea      Trimite Rezumat
PRIMA PAGINA  INFORMATII UTILE  COMITETE  PROGRAM  CURSURI  INREGISTRARE  TAXE  LUCRARI  PREMII  CAZARE  SPONSORI  NEWSLETTER  GHID TURISTIC
 
GHID TURISTIC

OBIECTIVE TURISTICE MUZEE OBIECTIVE TURISTICE DIN APROPIERE HOTEL RAMADA

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai importante orase din Transilvania, cu un potential de dezvoltare economica remarcabila, fiind de asemenea, avantajat de pozitionarea sa pe un nod de trafic pe Coridorul IV Pan European, bucurandu-se de beneficiile unui aeroport international.
Orasul este situat la 45 ° 47 ' latitudine nordica si 24 ° 05 ' longitudine estica. Altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415 m in Orasul de Jos si 431 m in Orasul de Sus. Orasul este situat in zona temperat-continentala, cu influente de temperatura de la muntii din apropiere. Clima este temperat-continentala, astfel, fara excese.

Cu 155 de mii de locuitori permanenti si 25000 de locuitori temporari, in special studenti, Sibiul este cel mai mare oras din judet si unul dintre cele mai importante din Transilvania. Comunitatea locala include diverse grupuri etnice. Marea majoritate a populatiei este reprezentata de romani ( 94 % ), care coexista cu germanii, descendenti ai colonistilor saxoni care au emigrat in secolul al 17-lea din regiunea Luxemburg, unde se afla astazi.

Sibiu
Sibiu - vedere panoramica
Piata Mare

Prima atestare documentara referitoare la zona Sibiului dateaza din 1191, cand Papa Celestin al III-lea a confirmat existenta unei asezari libere a germanilor in Transilvania, cu sediul in Sibiu, numit Cibinium la acel moment. in secolul al 14-lea, acesta era deja un important centru comercial

Orasul transilvanean Sibiu are multe de oferit. Oaspetii se pot bucura de un amestec intuitiv de obiective turistice si atractii in timpul sederii lor. Descoperiti Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale “Astra” si pasiti inapoi in timp, printre fortificatiile medievale si turnuri din oras. Cele mai multe piete din orasul Sibiu ofera posibilitatea de a experimenta Romania medievala si de a vizualiza cladiri uimitoare si diferite atractii. Construita in 1494 si ajungand la peste 73 m inaltime, Biserica Evanghelica are cel mai inalt turn din Transilvania .

 
SPONSORI
 
PARTENERI MEDIA