Romana   Engleza
       
  Inregistrare Online    Pagina Mea      Trimite Rezumat
PRIMA PAGINA  INFORMATII UTILE  COMITETE  PROGRAM  CURSURI  INREGISTRARE  TAXE  LUCRARI  PREMII  CAZARE  SPONSORI  NEWSLETTER  GHID TURISTIC
 
OBIECTIVE TURISTICE

GHID TURISTIC MUZEE OBIECTIVE TURISTICE DIN APROPIERE HOTEL RAMADA


TURNURILE DIN SIBIU

De sute de ani, acest oras fortificat din inima Transilvaniei, a fost una dintre cele mai puternice si prospere cetati din Europa. Inconjurat de ziduri impunatoare, fortificatiile originale din Sibiu au inclus 39 de turnuri de aparare, cinci bastioane, patru porti si cinci baterii de artilerie.

Desi intreaga retea este remarcabil de bine conservata, sectiunea ce s-a pastrat cel mai bine este in partea de sud-est, ce a fost consolidata de mai multe ori de-a lungul secolelor, in urma atacurilor ce au venit in special din aceasta directie.
Trei turnuri din secolul al 15-lea au trecut testul timpului: Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor. Turnul Gros, datat din secolul al 16-lea, a fost locul in care s-a desfasurat primul spectacol de teatru din Sibiu, pus in scena in 1778.

Biserica Romano-Catolica

Partea de nord a Piatei Mari este dominata de Biserica Romano-Catolica. Aceasta frumoasa structura baroca cu decoratiuni clasice, a fost construita intre 1726 si 1738.

Turnul a fost anexat la naos in 1738 si un an mai tarziu, o cruce a fost asezata in partea de sus. Interiorul, complet renovat, este magnific cu pereti dantelati cu aur si fresce colorate pe tavan. Sculpturi complicate in piatra acopera o mare parte din naos, in timp ce altarele laterale si colonadele stralucesc in marmura roz. Fresca din spatele altarului a fost pictata in 1777 de catre Anton Steinwald. In interiorul bisericii se afla piatra de mormant a lui Otto Ferdinand de Abensberg, comandant al Transilvaniei intre 1744 si 1747. Recitaluri de orga au loc de obicei o data pe saptamana.

Turnul Sfatului

In Piata Mare, la coltul cu Strada Avram Iancu sta resedinta veche a primarului impreuna cu impunatorul Turn al Consiliului (Turnul Sfatului). Construit in secolul al 13-lea, acest turn a fost utilizat ca poarta de intrare pentru al doilea rand de ziduri fortificate, construit in jurul Sibiului.

De-a lungul secolelor, Turnul Sfatului a servit ca depozit de cereale, un turn de veghe pentru incendii, o inchisoare temporara si chiar ca un muzeu de botanica.

Acoperisul, construit initial in forma de piramida, a suferit diverse modificari, culminand prin adaugarea a patru turnulete de colt in 1826. La ultimul etaj, o punte de observatie permite o vedere panoramica a orasului istoric si a Muntilor Fagaras.

Palatul Brukenthal

In partea de vest a pietei se afla uimitorul Palat Brukenthal, construit intre 1778 si 1785 de catre un arhitect vienez intr-un stil baroc tarziu, rafinat. Acum aceasta cladire deserveste Muzeului Brukenthal unul dintre cele mai vechi si mai frumoase muzee de arta din tara.

Palatul a fost construit de baronul Samuel von Brukenthal, pentru a-i servi drept resedinta oficiala si pentru a adaposti colectiile sale de arta romaneasca si vestica, sculpturi religioase din secolele 16-18, icoane, timbre si monede, precum si o impresionanta biblioteca.

De-a lungul anilor, colectiile s-au imbogatit prin achizitii si donatii.

Catedrala Evanghelica

Aceasta structura impresionanta, continand cinci turnuri ascutite, a fost construita in 1520 pe locul unei vechi bazilici romane. Interiorul simplu este in total contrast cu cel al Bisericii Catolice. O fresca gigantica pictata de Johannes de Rosenau in 1445, acopera o mare parte din zidul de nord al altarului. Pictura murala prezinta Rastignirea si marcheaza o tranzitie in pictura de la stilul gotic tarziu, la stilul renascentist. Pe partea de sud, mansarda corului are un frumos tavan boltit si o orga proiectata in stil baroc de un maestru german in 1671. sase mii de conducte au fost instalate in 1914, facand-o astfel cea mai mare orga din Romania.

Aici, puteti gasi, de asemenea, singura scoala germana a orasului, “Samuel von Brukenthal Gymnasium”, care exemplifica mandria mostenirii germane a orasului.

Podul Minciunilor

Mai multe strazi si scari abrupte leaga partea superioara de partea inferioara a orasului. Una dintre ele trece pe sub Podul Minciunilor.

Fapt interesant:
- Legenda spune ca numele provine de la litigii aprinse ale comerciantilor ce aveau loc in jurul lui, sau de la juramintele tranzitorii ale tinerilor indragostiti ce se intalneau in acest loc.

Pasajul Scarilor

Pasajul din secolul al 13-lea, o capodopera arhitecturala cu scari duble si arcade, ce leaga orasul de sus cu orasul de Jos. Aceasta este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Sibiu. La un capat al pasajului se afla cea mai veche cladire din oras, care gazduieste in prezent cel mai vechi restaurant din Romania, "Butoiul de Aur".

Piata Aurarilor

Piata Aurarilor, o piata linistita si intima, este inconjurata de case vechi fermecatoare, cu ferestre medievale, cai de acces si turnulete. Timp de multi ani, acesta a fost principalul punct de trecere intre Piata Mica si Orasul de Jos, cele doua fiind conectate printr-o scara din secolul al 15-lea.





BISERICI ISTORICE

Catedrala Ortodoxa Mitropolitana
Construita intre anii 1902-1906 pe locul unei foste biserici grecesti, Catedrala impartaseste un stil similar cu Catedrala Sf. Sofia din Istanbul, Turcia. Interiorul este dominat de un candelabru de aur masiv si are decoratiuni neo-bizantine. Aceasta este a doua cea mai mare catedrala ortodoxa din Romania (cea mai mare este situata in Iasi).

Manastirea Ursulinelor
Construita in anul 1474, situl a gazduit Manastirea Dominicana pana in anul 1543, cand luteranii au preluat aceasta cladire. Cunoscuta in trecut sub numele german de Klosterkirche, aceasta a fost redenumita in Manastirea Ursulinelor in 1755 . Ursulinele au schimbat interiorul gotic intr-un stil baroc. In exterior, cladirea are inca multe detalii gotice, inclusiv portalul si pilonii. In interior, biserica are trei altare si picturi frumoase care reprezinta diferiti sfinti si protectori ai bisericii.


Biserica din Groapa
Aceasta Biserica Ortodoxa, a carui nume se traduce Biserica din Chei, a fost construita intre anii 1788 - 1789 si renovata intre anii 1802-1803. Interiorul acestei biserici mici, cu un turn pe trei nivele a fost pictat de Nicolae Brana in 1960.

SIBIUL EVREIESC
Desi documentele atesta existenta evreilor in Sibiu inca din secolul al 12-lea, comunitatea evreiasca din Sibiu nu a fost printre cele mai mari din Romania. In 1940 in oras locuiau 1.300 de evrei, existau trei sinagogi, trei rabini, doua cimitire si doua bai rituale gestionate de catre comunitatile sefarde si ortodoxe. Astazi, un numar mic de evrei ramasi in Sibiu participa la ceremoniile religioase saptamanale la Sinagoga Mare.

Sinagoga Mare
Construita de arhitectul Szalay Ferenc in 1899, cu fonduri colectate de la comunitatea evreiasca din Sibiu, are o fatada neo-gotica. Interiorul sinagogii are un plan bazilical cu trei naosuri incalecate de tribune cu arcade.

 
SPONSORI
 
PARTENERI MEDIA