Romana   Engleza
       
  Inregistrare Online    Pagina Mea      Trimite Rezumat
PRIMA PAGINA  INFORMATII UTILE  COMITETE  PROGRAM  CURSURI  INREGISTRARE  TAXE  LUCRARI  PREMII  CAZARE  SPONSORI  NEWSLETTER  GHID TURISTIC
 
OBIECTIVE TURISTICE DIN APROPIERE

GHID TURISTIC OBIECTIVE TURISTICE MUZEE HOTEL RAMADA

Sibiu reprezinta o baza ideala pentru explorarea zonelor rurale si a satelor invecinate, locuri in care puteti gasi un amestec interesant de traditii romanesti si sasesti.

MARGINIMEA SIBIULUI

Situata la poalele Muntilor Cindrel, aceasta regiune este considerata una din zonele etnografice cele mai bine conservate din Transilvania. Marginimea Sibiului, cuprinde un sir de 18 de sate, bogate in arhitectura, istorie si patrimoniu. Vechi traditii, obiceiuri si sarbatori, precum si ocupatia traditionala - pastoritul, au fost atent transmise din generatie in generatie in satele din aceasta zona.

* Cele 18 sate sunt: Boita, Sadu, Raul Sadului, Talmaciu, Talmacel, Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina.

Rasinari, datand din 1204, este cel mai vechi, urmat de Talmaciu (1318), Orlat (1322) si Saliste (1354). Saliste sustine cea mai veche biserica, locuinte cu frumoase fresce interioare (1674), in timp ce biserica de lemn din Poiana Sibiului a fost construit in 1771

Fapt interesant :
O scena printre frescele bisericii Saliste ramane acoperita in orice moment. Acesta descrie diavolul inconjurat de corpuri umane goale, un subiect pe care satenii il considera prea obscen pentru a fi afisat. Cu toate acestea turistii pot sa le la vada la cerere.

RASINARI
Cum se ajunge aici: Rasinari este conectat de Sibiu printr-o linie de tramvai de aproximativ 6 km prin Padurea Dumbrava. Tramvaiul circula la fiecare 30 minute la orele de varf (07:00 - 09:00 si 13:00 - 15:00) si la fiecare ora pentru restul zilei.
Una dintre cele mai bogate sate din regiune, Rasinari este renumit pentru tamplaria locala si cresterea ovinelor. Satul are un Muzeul Etnografic si o biserica ortodoxa pictata, construita in 1752. Festivalul Folcloric Anual are loc in a treia duminica a lunii aprilie.


SIBIEL - MUZEUL DE ICOANE PE STICLA
Cum se ajunge aici: trenuri locale de la Sibiu la Sebes opresc la Sibiel (25 de minute de mers cu trenul) Pictura pe sticla este o traditie de peste 200 de ani in aceste sate. In 1968, fondatorul muzeului, preotul Zosim Oancea, a inceput sa colecteze icoane din secolul al 18-lea si al 19-lea bogat pictate pe sticla. Astazi, muzeul expune cea mai mare colectie de icoane pictate pe sticla din Europa - mai mult de 700 de exponate, precum si mobilier vechi si ceramica.

CISNADIE (Germana: Heltau)
Localizare: 9 km sud de Sibiu
Cum se ajunge aici: zilnic cu autobuzul din Sibiu

Cisnadie a fost mentionat pentru prima data intr-un document din anul 1204 sub numele de "Rivetel". In secolul al 12-lea colonistii sasi s-au stabilit aici si in 1323, numele german Heltau este mentionat. Pe parcursul secolelor, orasul a inflorit, in special breslele de manufacturare a secerilor si tesatori de lana. tesutul a ramas ocupatia traditionala a orasenilor pana in secolul 20, atunci cand s-au construit fabrici de textile mari. Muzeul de textile (Expozitia Muzeala "Istoricul Industriei textile") acopera intreaga istorie a acestei industrii locale. Muzeul, situat la Str . Apararii 2, este deschis Lu. - Sam. 08:00 - 16:00.

Cel mai important sit arhitectural este Biserica fortificata din Cisnadie situata in centrul orasului. O urcare la clopotnita ofera o vedere de ansamblu a acoperisurilor rosii din Cisnadie, in timp ce in departare, amplasata la poalele Muntilor Cindrel, puteti surprinde o bucatica de Cisnadiaora.

CISNADIOARA (Germana: Michelsberg)
Localizare: 3 km de Cisnadie si 12 km de Sibiu

Cisnadioara are o biserica in stil romanesque datand din 1223 si o cetate in varful dealului, deasupra satului, care a rezistat frecvent atacurile tatarilor.

Satenii s-au adapostit de mai multe ori in cetate, aparand-o aruncand bolovani, adusi in cetate de catre barbatii aspiranti la casatorie. Se credea ca nici un tanar nu era demn de casatorie pana cand nu cara o piatra grea de la albia raului sus in cetate pe drumul abrupt.

In centrul Cisnadioarei se afla o biserica in stil baroc vechi. Muzeul satului contine o colectie atractiva de artefacte si unelte din gospodariile sasesti.

PALTINIS RESORT
Localizare: 30 km sud-vest de Sibiu
Construit de Societatea Carpatina din Transilvania (SKV) in 1894, Paltinis (germana: Hohe Rinne) este statiunea situata la cea mai mare altitudine (1.440 m) si cea mai veche statiune turistica din Romania. Favorita pentru amatorii de schi, statiunea Paltinis, cu pozitia sa frumoasa, aer curat si numeroase oportunitati de drumetii, este, de asemenea, un punct de atractie pentru concediile de vara. Trasee marcate faciliteaza ajungerea la principalele puncte de pe muntii din jur. Cele mai multe trasee sunt potrivite si pentru ciclism montan.

Unele alte atractii in aceasta zona: - Muzeul de energie "Sigmund Dachler", in Sadu, unde, in 1896, s-a inaugurat prima hidrocentrala din Romania si a treia din Europa. - Cetatea scurta in Orlat (1317) - Cetatea dacica de langa Tilisca - Biserica fortificata din Cristian (1495) - Biserica fortificata Dobarca (secolul al 13-lea)

 
SPONSORI
 
PARTENERI MEDIA